Firma Dinamikleri, Sanayi Politikaları ve Ekonomik Büyüme semineri gerçekleşti

Ahmet Yayla
By -
0
Sabanci Universitesi'nin, Akbank'ın kurucu sponsorluğunda hayata geçirdiği, "Sabanci Universitesi Center of Excellence in Finance"in (CEF) seminer serisi, Chicago Universitesi' nden Prof. Dr. Ufuk Akçiğit ile online olarak gerçeklești. 



"Firma Dinamikleri, Sanayi Politikaları ve Ekonomik Büyüme" başlıkli online seminerde dünya ekonomilerinde firmaların piyasa gücünün kalicılaştığıni, bunun inovasyon ve yatırim üzerinde olumsuz bir etki yarattiğını ve rekabetteki azalmanin ekonomik büyüme üzerinde engel teskil ettiğini söyleyen Prof. Dr. Ufuk Akçiğit, politika yapicilarinin rekabet politikalarıni gözden geçirmeleri, hizlı davranmaları ve pandemi gibi acil durumlarda açık kapi birakmaları gerekliliğinin altinı çizdi. 

Gözlemlenen trendlerde firma evliliklerine dair düzenlemelerin, ekonomideki dijital dönüsümün ve online platformların etkisinin de altını çizen Akçiğit, seminerde siyasi bağlantilarin inovasyon üzerindeki etkisini ve regülasyonlar ile sirket büyüklüğü arasındaki iliskiyi Italya ve Türkiye örneklerinde analiz etti.
Kaynak: Forexhaber
Tags:

Yorum Gönder

0Yorumlar

Yorum Gönder (0)