Fransa’nın meşhur büyük mağaza zinciri Çin’deki varlığını genişletmeyi hedefliyor

Ahmet Yayla
By -
0
Fransa’nın meşhur büyük mağaza zinciri Galeries Lafayette Çin’deki varlığını genişletmeyi hedefliyor. Perakende zinciri, gelişmekte olan güney Çin metropolü Shenzhen’de 2023 başı itibarıyla yeni bir şube açacağını duyurdu. 

Beijing ve Shanghai’de zaten mağazaları bulunan şirket, bu kez Shenzhen’e de yerleşerek güney Çin’i de hedefine almış görünüyor. Bu yeni proje, esasen 2025 yılına değin Çin’deki mağazalarının sayısını 10’a yükseltmek isteyen Galeries Lafayette’in stratejik genişleme planı çerçevesinde önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.

Shenzhen’de, yerleşim mekanı olarak, yeni binalarla donanmış bir semt olan UpperHills seçilmiş. Fransız yetkililerin açıklamasına göre, bu yönde bir sözleşme de devlet proje geliştiricisi Shum Yip ile imzalandı. Kentin genç ve dinamik bir semtinde kurulacak yeni mağazanın bir tür kalite testi gibi değerlendirildiği saptanıyor. Bu bağlamda Shenzhen’deki birimde yepyeni bir mağaza konseptinin meydana getirileceği bildiriliyor.

Galeries Lafayette’in Uluslararası Gelişim Bölümü Başkanı Philippe Pedone, yaptığı bir açıklamada, salgın bunalımının ortasında bulunulmasına karşın, piyasa anlayışlarını derinleştirmek ve uzun dönemde başarı perspektifi sunan kentleri tanımlayıp oralarda yerleşim açmak amacıyla bu adımı attıklarını belirtti. 

Ayrıca şirket, Çin’deki yaygınlaşma süreçlerinin bu aşamasında Shum Yip Group ile birlikte çalışmaktan memnuniyet duyduğunu bildirdi. Ayrıca adı geçen grubun, Galeries Lafayette’in Güney Çin’deki varlığını değerli kılacak ve mağazanın ziyaretçilerine Lafayette markasının stilini sunma olanağı sağlayacak bir partner olduğu vurgulandı.


Haberin kaynağı: Foreks Haber Merkezi ( haber@foreks.com )
Tags:

Yorum Gönder

0Yorumlar

Yorum Gönder (0)