Meteoroloji işte bu iller için sarı ve turuncu alarm verdi (13 Aralık yurtta hava durumu)

Ahmet Yayla
By -
0

 Kuvvetli olacak! Meteorolojiden çok sayıda il için sarı ve turuncu uyarı (13 Aralık yurtta hava durumu)



Meteoroloji Genel Müdürlüğü 23 il için sarı, 3 il için ise turuncu uyarıda bulundu. 

Kıyı Ege ile Tekirdağ, İstanbul, Çanakkale, Bursa, Balıkesir ve Manisa çevrelerinde yerel olarak kuvvetli (21-50 kg/m2); Balıkesir’in batı kıyı ilçeleri, İzmir’in kuzey ilçeleri ile Çanakkale’nin güney ve doğu ilçelerinde çok kuvvetli ve yer yer şiddetli (51-100 kg/m2) yağış bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre Türkiye'nin kuzey, iç ve batı kesimlerinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara (Sakarya ve Bilecik hariç), Kıyı Ege ile Manisa, Denizli, Antalya ve Isparta çevrelerinin aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. 

Yağışların Kıyı Ege ile Tekirdağ, İstanbul, Çanakkale, Bursa, Balıkesir ve Manisa çevrelerinde yerel olarak kuvvetli (21-50 kg/m2); Balıkesir’in batı kıyı ilçeleri, İzmir’in kuzey ilçeleri ile Çanakkale’nin güney ve doğu ilçelerinde çok kuvvetli ve yer yer şiddetli (51-100 kg/m2) olması bekleniyor. 

Bu sabah ve gece saatlerinde İç ve doğu kesimlerde yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor.

Daha detaylı haber kaynağı: https://www.mynet.com/kuvvetli-olacak-meteorolojiden-cok-sayida-il-icin-sari-ve-turuncu-uyari-12-aralik-yurtta-hava-durumu-110106890371

Tags:

Yorum Gönder

0Yorumlar

Yorum Gönder (0)