Astrofotoğrafçılar Nefes Kesici Ay Fotoğrafları Çektiler

Ahmet Yayla
By -
0

 İki astrofotograf, Ay'ın "en gülünç ayrıntılı" fotoğrafını çekmek için yeteneklerini birleştirdi ve tanrım, doğal uydumuz güzel. 

Bu muhteşem görüntüyü oluşturmak için 200.000'den fazla çekim yapıldı. Andrew McCarthy ve Connor Matherne'in izniyle

Andrew McCarthy ve Connor Matherne , son bir inanılmaz görüntü için 250.000 çekim ve aylarca bir araya getirilen birleşik bir görüntü oluşturmak için önemli yeteneklerini birleştirdi.

McCarthy, IFLScience'a “Ben ayrıntılardan sorumluyken Connor renkten sorumluydu” dedi. "Yüksek kaliteli görüntü elde etmek için her birimizin çok sayıda görüntü yakalaması gerekiyordu. Connor tam ay diskinin 50.000 tam renkli fotoğrafını çekerken, ben 200.000 yakın yüzey detay çekimi yakaladım. Birleştirildiğinde, bu bize inanılmaz aslına ve zengin renklere sahip son bir görüntü verdi.”

Instagram bakınız 

IFLScience'a verdiği demeçte, "Ay'daki renk gerçektir, ancak nispeten ilkel gözlerimizle gözlemlenemeyecek kadar incedir. Bilimsel araçlar çok daha hassastır ve bu küçük renk değişimlerini tespit edebilir" dedi. 


"En renkli alanlar, ay "denizleri" olarak adlandırılan ve Dünya'dan çıplak gözle Ay'daki koyu lekeler olarak görülebilen bazaltik lavlardır. Kırmızımsı alanlar demir ve feldispat açısından zengin, mavi alanlar ise titanyum açısından zengindir. " 

Bilimsel araçlar gerçekten de bizim göremediğimiz şeyleri görebilir – JWST bunun en iyi örneğidir, gezegenlerimizi muhteşem kızılötesiyle ortaya çıkarır – ancak her ikisi tarafından kullanılan ekipman hazırdır. 

Matherne, Ay'ı tam renkli olarak yakalamak için 8 inçlik bir Meade LX80 ACF teleskopu ve bir 7D Mark II DSLR kullanırken, McCarthy, net ayrıntıları yakalamak için ASI174mm kameralı bir Celestron C11 teleskopu ve bir kızılötesi geçiş filtresi kullandı. 

McCarthy, Twitter'da "Bu görüntü, 50 yıl içinde insan tarafından değerlendirilen ilk ay fırlatma aracı olan yaklaşan Artemis I misyonuna bir aşk mektubu" dedi . Önümüzdeki yıllarda insanlar ay yüzeyine ayak bastığında, doğal uydumuzun çok daha görkemli ayrıntılı görüntülerini bekleyebiliriz. 

 Bu içerik IFLSCIENCE’da yayınlanmıştır

Tags:

Yorum Gönder

0Yorumlar

Yorum Gönder (0)