Colorado, Indiana Öğrencileri NASA Astronotunu Dinleyecek

Ahmet Yayla
By -
0

 Colorado ve Indiana'dan gelen öğrenciler, önümüzdeki hafta Uluslararası Uzay İstasyonunda NASA astronotu Kjell Lindgren'den haber alma fırsatına sahip olacaklar. İki uzaydan Dünyaya çağrı, önümüzdeki hafta NASA Televizyonu,  NASA uygulaması ve ajansın web sitesinde canlı yayınlanacak .

Colorado, Indiana Öğrencileri NASA Astronotunu Dinleyecek
Kubbe penceresinin önünde yüzen NASA astronotu Kjell Lindgren'in görünümü. Kaynak: NASA

Lindgren, Colorado Springs'deki ABD Hava Kuvvetleri Akademisi'ne katıldı, Fort Collins'deki Colorado Eyalet Üniversitesi'nden yüksek lisans derecesi ve Denver'daki Colorado Üniversitesi'nden doktora derecesi aldı. Astronot,Kubbe penceresinin önünde yüzen NASA astronotu Kjell Lindgren'in görünümü. Kaynak: NASA Colorado'daki öğrencilerden 30 Ağustos Salı 13:10'da EDT'de önceden kaydedilmiş soruları yanıtlayacak. Çağrı, Denver Doğa ve Bilim Müzesi'nin Bilim İnsanları Eylem yayın serisinin bir parçası olacak ve öğrencileri bu alanda çalışan bilim insanlarıyla bağlayarak meşgul edecek. alan. Colorado'daki okul bölgelerine, evde eğitim öğrenme bölmelerine, kıdemli topluluk gruplarına ve gençlere hizmet veren topluluk kuruluşlarına ulaşacak. Etkinliği haber yapmakla ilgilenen medya, Maua O'Neal ile şu adresten iletişime geçmelidir: maura.oneal@dmns.org veya 303-370-6407.

Lindgren ayrıca 31 Ağustos Çarşamba, EDT 10:10'da Indianapolis Çocuk Müzesi'ndeki öğrencilerden gelen önceden kaydedilmiş soruları yanıtlayacak. Indianapolis Çocuk Müzesi, Uluslararası Sanat Müzesi'nin bir kopyası da dahil olmak üzere sanat, bilim ve beşeri bilimlerde sürükleyici sergilere ev sahipliği yapıyor. Öğrencilerin uydu bağlantısı deneyimi sırasında ziyaret edebilecekleri Beyond Spaceship Earth sergisindeki Uzay İstasyonu. Etkinliği haber yapmakla ilgilenen medya, şu adresten Kim Harms ile iletişime geçmelidir: kimh@childrensmuseum.org veya 317-334-4003.

21 yıldan fazla bir süredir, astronotlar sürekli olarak uzay istasyonunda yaşadılar ve çalıştılar, teknolojileri test ettiler, bilim gerçekleştirdiler ve Dünya'dan daha uzakları keşfetmek için gereken becerileri geliştirdiler. Yörüngedeki laboratuvarda uzayda yaşayan astronotlar, NASA'nın Houston'daki Görev Kontrol Merkezi ile Yakın Uzay Ağı İzleme ve Veri Aktarma Uyduları ( TDRS ) aracılığıyla günde 24 saat iletişim kuruyor.

Artemis'in bir parçası olarak  NASA, Mars'ın gelecekteki insan keşfine hazırlanmak için Ay'a astronotlar gönderecek. Yeni nesil kaşiflere ilham veren Artemis Nesli, Amerika'nın uzay araştırmaları ve keşiflerinde liderliğini sürdürmesini sağlıyor.

Uluslararası Uzay İstasyonu ile ilgili araştırmaları vurgulayan videoları ve ders planlarını şu adreste görebilirsiniz:

https://www.nasa.gov/stemonstation

Tags:

Yorum Gönder

0Yorumlar

Yorum Gönder (0)