"Dünyanın En Gelişmiş İnsansı Robotu" Merhaba Demek İçin Burada

Ahmet Yayla
By -
0

 Bizimle Esrarengiz vadiye gelin ve neşeliden şoka kadar her biri eşit derecede etkileyici ve ürkütücü olan bir dizi insan ifadesini taklit etmek için tasarlanmış "dünyanın en gelişmiş insan şekilli robotlarından" biri olan Ameca'ya merhaba deyin. 

Engineered Arts tarafından yapılan ve insan yüz ifadelerini taklit etmek için tasarlanmış insansı bir robot
Engineered Arts tarafından yaratılan ve insan yüz ifadelerini taklit etmek için tasarlanmış insansı bir robot olan Ameca Generation 2'dir.
Resim Kaynak: Mühendislik Sanatları


Ameca, eğlence, bilgi, eğitim ve araştırma için insansı robotlar yapan İngiltere merkezli bir şirket  olan Engineered Arts'ın beynidir.

Burada gördüğünüz en son sürüm, modelin ikinci neslidir ve yüzünde öncekinden daha fazla yüz ifadesi anlamına gelen 12'den fazla motora sahiptir. Artık burnunu kırabilir, göz kırpabilir ve dudaklarını büzebilir.



İnsansı robot şimdi yüzünde 27 motor ve boyunda ek bir beş motora sahip. Bu dudaklarda 12, çenede iki, göz kürelerinde dört, göz kapaklarında dört, kaşlarda dört ve burunda bir tane içerir. 

Ayrıca vücudunda, kollarında, bileklerinde ve parmaklarında üst uzuvlarını hareket ettirmesini sağlayan onlarca motor vardır. Ameca'nın şimdilik hareketsiz olduğunu ve yürüyemediğini duymaktan memnun olabilirsiniz. 

Gelişmiş hareket yakalama teknolojisini kullanan robot, insan yüz ifadesini algılayabiliyor ve birçok motorunu ustaca hareket ettirerek onu taklit edebiliyor. Aynı zamanda bir dalga gibi el hareketleri yapabilir ve kollarını geri sallamak için kullanır.

Engineered Arts, IFLScience'a gönderilen bir bildiride, "İnsan yüzü çok yüksek bant genişliğine sahip bir iletişim arayüzüdür - yalnızca ifadelerle çok şey söyleyebiliriz, kelimeler her zaman gerekli değildir" dedi. 

“Etkileşimi tamamen doğal hissettiren, yüz ifadelerini kullanarak duygusal ipuçlarını hem okuyabilen hem de üretebilen robotlar için çalışıyoruz” diye eklediler.

Engineered Arts tarafından oluşturulan diğer robotlara otomatik konuşma tanıma özelliği eklenerek insanların robotla konuşmaları sağlandı. Ancak, bu teknolojinin henüz çok gelişmiş olmadığını ve alaycılık, ses tonu veya bağlam gibi dilin incelikli yönlerini yorumlayamayacağını söylüyorlar.

Engineered Arts'ın çalışmaları 2005'te kurulduğundan bu yana çok yol kat etti. İlk robotlarından biri , teorik konuşmaları ve şarkıları okuyabilen, ancak gerçekçilikten yoksun, karikatürümsü görünümlü büyüleyici bir insansı olan RoboThespian'dı . Ardından , gerçeğe benzer bir insan kuklasına benzeyen hiper gerçekçi bir robot olan Mesmer geldi. Ancak, Ameca'nın çivilemeyi başardığı bazı inceliklerden yoksundu. 

Ameca'yı satın almak veya bir etkinlik, kongre veya tanıtım dublörlüğü için kiralamak mümkündür. Paranız varsa, Engineered Arts'ın görüntünüzde özelleştirilmiş bir robot yapması bile mümkün. YouTuber Tom Scott, uygun şekilde garip sonuçlarla kendine özel bir robot elde etmek için Engineered Arts'a gitti. 

Bu içerik IFLSCIENCE’da yayınlanmıştır.

 .

Tags:

Yorum Gönder

0Yorumlar

Yorum Gönder (0)