NASA, Artemis III Ay Görevi için Aday Çıkarma Bölgelerini Açıklayacak

Ahmet Yayla
By -
0

 NASA, ajansın 2025 yılı için hedeflenen Artemis III misyonunun bir parçası olarak astronotların inebileceği potansiyel alanlar olarak belirlediği Güney Kutbu yakınlarındaki bölgeleri duyurmak için 19 Ağustos Cuma günü saat 14:00 EDT'de bir medya telekonferansı düzenleyecek. NASA'nın 1972'deki Apollo 17 görevinden bu yana ilk kez astronotlar Ay'a ayak basacaklar.

Artemis III Ay Görevi Aday Çıkarma Bölgeleri

Brifingin sesi NASA'nın web sitesinde canlı yayınlanacak .


Her bölge içinde birkaç potansiyel iniş alanı vardır. Belirli iniş alanlarının seçilebileceği seçilen bölgelerin her biri bilimsel açıdan ilgi çekicidir ve arazi, iletişim ve aydınlatma koşullarının yanı sıra bilim hedeflerini karşılama kabiliyetine dayalı olarak değerlendirilmiştir. NASA, her bölgenin esasını tartışmak için önümüzdeki aylarda daha geniş bilim topluluğuyla bağlantı kuracak.


Telekonferans katılımcıları şunları içerir:

NASA Genel Merkezi Artemis Kampanya Geliştirme Bölümü yönetici yardımcısı Mark Kirasich

Jacob Bleacher, baş keşif bilimcisi, NASA Genel Merkezi

Sarah Noble, Artemis ay bilimi lideri, Gezegen Bilimi Bölümü, NASA Genel Merkezi

Prasun Desai, NASA Genel Merkezi Uzay Teknolojisi Misyon Müdürlüğü müdür yardımcısı

Telefonla katılmak isteyen medya, etkinliğin başlamasından en geç iki saat önce şu adrese LCV göndermelidir:vanessa.c.lloyd@nasa.gov


Artemis misyonları aracılığıyla NASA, Ay'a ilk kadın ve ilk renkli insanı indirerek, uzun süreli bir Ay varlığının önünü açacak ve astronotları Mars'a göndermek için bir sıçrama tahtası görevi görecek. NASA , mürettebatlı bir ay inişini içeren ilk Artemis görevi olan Artemis III sırasında mürettebatı ay yörüngesinden Ay'ın yüzeyine ulaştıracak insan iniş sistemini sağlamak için SpaceX'in Yıldız Gemisini seçti .


Güncellemeler için NASA'nın Artemis blogunu takip edin:


https://blogs.nasa.gov/artemis

Tags:

Yorum Gönder

0Yorumlar

Yorum Gönder (0)