NASA, Artemis Mega Moon Roketi, Uzay Aracı için Fırlatma Kapsamı Belirledi

Ahmet Yayla
By -
0

 İçinde Orion uzay aracı bulunan NASA'nın Uzay Fırlatma Sistemi (SLS) roketi, NASA'nın Florida'daki Kennedy Uzay Merkezi'ndeki fırlatma rampasına fırlatıldıktan sonra, 17 Ağustos 2022 Çarşamba, Launch Pad 39B'de bir mobil fırlatıcının üzerinde görülüyor. NASA'nın Artemis I görevi, ajansın derin uzay araştırma sistemlerinin ilk entegre testidir: Orion uzay aracı, SLS roketi ve destekleyici yer sistemleri. Mürettebatsız uçuş testinin 29 Ağustos'tan önce başlatılması hedefleniyor.

NASA, Artemis Mega Moon Roketi

Ay çevresindeki bu mürettebatsız uçuş testi

NASA, NASA'nın Orion uzay aracı, Uzay Fırlatma Sistemi (SLS) roketinin ve ajansın Florida'daki Kennedy Uzay Merkezi'ndeki yer sistemlerinin ilk entegre testi olan Artemis I için fırlatma öncesi, fırlatma ve fırlatma sonrası etkinliklerin kapsamını sağlayacak. Ay çevresindeki bu mürettebatsız uçuş testi, Artemis'in bir parçası olarak insanlı bir uçuş testinin ve gelecekteki insan ay keşiflerinin yolunu açacak.

SLS roketinin 29 Ağustos Pazartesi sabahı saat 08:33 EDT'de Kennedy'deki Launch Pad 39B'den açılan iki saatlik bir pencerede fırlatılması hedefleniyor.

NASA Kennedy YouTube kanalında

Roket ve uzay aracı, Araç Montaj Binasından yaklaşık 10 saatlik, dört millik bir yürüyüşün ardından Çarşamba günü fırlatma rampasına ulaştı. Fırlatma rampasındaki roket ve uzay aracının canlı akışı şu anda NASA Kennedy YouTube kanalında mevcut .

Etkinliklerin canlı yayını NASA Televizyonu, NASA uygulaması ve ajansın web sitesinde 22 Ağustos Pazartesi gününden itibaren lansman öncesi etkinliklerle birlikte yayınlanacak. Fırlatma geri sayımı 27 Ağustos Cumartesi, saat 10:23'te başlayacak.

Lansmanın canlı yayınında ayrıca Jack Black, Chris Evans ve Keke Palmer'ın ünlü performanslarının yanı sıra Josh Grobin ve Herbie Hancock'un “The Star-Spangled Banner” adlı özel performansı da yer alacak. Yannick Nézet-Séguin tarafından yönetilen Philadelphia Orkestrası ve çellist Yo-Yo Ma'nın “America the Beautiful” adlı bir performansı da yer alacak.

Giderek daha karmaşık hale gelen bir dizi görevin ilki olan Artemis I, insan varlığını Ay'a ve ötesine genişletmek için bir temel sağlayacak mürettebatsız bir uçuş testi olacak. Görev, SLS roketinin performansını gösterecek ve Orion'un Ay'ın yaklaşık 40.000 mil ötesine ve Dünya'ya geri döndüğü yaklaşık altı hafta boyunca yeteneklerini test edecek. 

Kennedy'deki oditoryumda sınırlı sayıda koltuk, ilk gelene ilk hizmet esasına göre yerinde gazetecilere sunulacak. Bu lansmanın şahsen yapılması için medya akreditasyonu için son tarih geçti. Katılmak isteyen ek gazeteciler telefonla gelebilirler. Telefonla katılmak için medya, her brifing başlamadan en geç iki saat önce  ksc-newsroom@mail.nasa.gov adresine LCV yanıt vermelidir . Medya ve halk da #Artemis kullanarak sosyal medya üzerinden soru sorabilir. Yalnızca haber konferanslarının sesi, 321-867-1220, -1240, -1260 veya -7135 aranarak erişilebilen NASA “V” devrelerinde gerçekleştirilecektir.

NASA'nın sanal ve yerinde faaliyetler için medya akreditasyon politikası çevrimiçi olarak mevcuttur. Kennedy'deki medya akreditasyonu hakkında daha fazla bilgiye e-posta göndererek ulaşabilirsiniz: ksc-media-accreditat@mail.nasa.gov .

Tam lansman kapsamı aşağıdaki gibidir. Tüm zamanlar Doğu, tüm etkinlikler NASA TV'de canlı yayınlanacak ve bilgiler değişebilir. Güncellemeler için NASA'nın Artemis blogunu takip edin.


Tags:

Yorum Gönder

0Yorumlar

Yorum Gönder (0)