NASA'nın Artemis I uçuş testi

Ahmet Yayla
By -
0

 NASA, Artemis I'in önünde, şu anda NASA'nın Florida'daki Kennedy Uzay Merkezi'nde Launch Pad 39B'de bulunan ajansın mega Moon roketi ve mürettebatsız Orion uzay aracının uçuş testini tartışmak için 30 Ağustos Salı günü saat 18.00'de EDT'de bir medya telekonferansı düzenleyecek. ay görevi.

Artemis I uçuş testi


Bir NASA helikopteri, 29 Ağustos 2022 Pazartesi, Florida'daki NASA'nın Kennedy Uzay Merkezi'ndeki Launch Pad 39B'deki mobil fırlatıcının üzerindeki Orion uzay aracıyla birlikte ajansın Uzay Fırlatma Sistemi (SLS) roketinin yanından uçuyor. NASA'nın Artemis I uçuş testi, ajansın derin uzay araştırma sistemlerinin ilk entegre testi: Orion uzay aracı, SLS roketi ve destekleyici yer sistemleri.

Telekonferansın sesi şu adresten canlı olarak yayınlanacak:

https://www.nasa.gov/live 

Telekonferans katılımcıları şunları içerir:

Mike Sarafin, Artemis misyon yöneticisi, NASA Genel Merkezi

Charlie Blackwell-Thompson, Artemis fırlatma direktörü, NASA Keşif Yer Sistemleri Programı, NASA Kennedy

John Honeycutt, yönetici, Uzay Fırlatma Sistemi (SLS) Programı, NASA'nın Marshall Uzay Uçuş Merkezi

Telefonla katılmak için medya, etkinliğin başlamasından en geç iki saat önce  ksc-newsroom@mail.nasa.gov adresine LCV göndermelidir .

Fırlattığım Artemis, roketin çekirdek aşamasının altındaki dört RS-25 motorundan birinin kalkış için uygun sıcaklık aralığına getirilmesiyle ilgili bir sorunla karşılaştıktan sonra Pazartesi günü temizlendi.

Artemis I, NASA'nın Uzay Fırlatma Sistemi roketini ve mürettebatsız bir Orion uzay aracını, astronotların gemide olacağı Artemis II görevinden önce Ay çevresinde fırlatmak için bir test uçuşudur. Artemis misyonları aracılığıyla NASA, ilk kadını ve ilk renkli insanı Ay'a indirecek, uzun vadeli bir Ay varlığının önünü açacak ve Mars'a giden yolda bir sıçrama tahtası görevi görecek.

Çevrimiçi olarak en son güncellemeler için NASA'nın Artemis blogunu şu adresten takip edin:

https://blogs.nasa.gov/artemis/

Tags:

Yorum Gönder

0Yorumlar

Yorum Gönder (0)