NASA, Ulusal Uzay Konseyi Toplantısına Ev Sahipliği Yaptı, Başkan Yardımcısı Etkinliğe Katıldı

Ahmet Yayla
By -
0

 Başkan Yardımcısı Kamala Harris, Biden-Harris İdaresi'nin Cuma günü NASA'nın Houston'daki Johnson Uzay Merkezi'nde düzenlenen ikinci Ulusal Uzay Konseyi toplantısında iklim, insan uzay uçuşu ve STEM eğitiminin önemini vurguladı.

NASA, Ulusal Uzay Konseyi Toplantısına Ev Sahipliği Yaptı


Harris, “Dünyanın dört bir yanındaki müttefiklerimiz ve ortaklarımızla birlikte nesiller boyunca Amerika, uzayın keşfi ve kullanımında dünyamıza öncülük etti” dedi. “Liderliğimize bir dizi temel ilke - işbirliği, güvenlik, hırs ve kamu güveni - rehberlik etti; bu, elbette, alanın tüm insanların yararına korunabileceğini ve korunması gerektiğini kabul ediyor. Hala bilmediğimiz ve hala yapmadığımız çok şey var - uzay keşfedilmemiş ve gerçekleşmemiş bir fırsat yeri olmaya devam ediyor. Testimiz ve sorumluluğumuz, insanlığı bu yeni sınıra doğru yönlendirmek ve tüm insanlar için inanılmaz uzay potansiyelini gerçeğe dönüştürmek için birlikte çalışmaktır.”

50 yılı aşkın bir süredir NASA uyduları, Dünya'nın karası, suyu, sıcaklığı, hava durumu ve iklimi hakkında açık kaynaklı ve kamuya açık veriler sağladı. Anahtar iklim bilgilerine erişimin iyileştirilmesi, ajans için bir önceliktir. NASA Yöneticisi Bill Nelson, önceki duyurusuna dayanarak ilk konsepti yayınladı ve Dünya Bilgi Merkezi için yeni bir video paylaştı . Merkez, halkın Dünyanın nasıl değiştiğini görmesine izin verecek ve karar vericilere iklim değişikliğini azaltma, uyum sağlama ve yanıt verme konusunda rehberlik edecek.

Nelson, "Tıpkı uzay uçuşu sırasında operasyonları izlemek için görev kontrolünü kullandığımız gibi, buradaki gezegenimizdeki koşulları izlemek için bu çabaya başlıyoruz ve herkesin erişebileceği bir formatta erişilebilir olacak" dedi.

Dünya Bilgi Merkezi için planlama, NASA ve diğer devlet kurumlarından gelen görüntü ve verilerin etkileşimli bir görsel gösterimini sağlayan ilk aşama ile devam etmektedir. NASA Genel Merkezi, önümüzdeki beş yıl içinde kişisel ve sanal erişimi genişletme hedefleriyle bu ilk etkileşimli ekranı barındırmayı planlıyor.

Başkan Yardımcısı ayrıca, Dünya'daki yaşama faydalarının yanı sıra, Ay'da uzun süreli kalmaları ve gelecekte Mars'a insan misyonlarını mümkün kılacak Uluslararası Uzay İstasyonu üzerinde yürütülen önemli araştırmaların da altını çizdi.

“NASA, Uluslararası Uzay İstasyonunu, gelecekteki Mars misyonlarıyla ilgili riskler hakkında kritik araştırmalar yapmak için kullanıyor - uzay radyasyonu, izolasyon ve Dünya'dan uzaklık, bunlardan sadece birkaçı. Aynı zamanda, yüzeyde bir Artemis Ana Kampı ve ay yörüngesinde Ağ Geçidi karakolunu inşa edeceğimiz Ay'da uzun süreli konaklamalar için ihtiyaç duyacağımız teknolojileri geliştirmek için bir test ortamı," dedi Nelson. "Uzay istasyonu üzerine yapılan araştırmalar, mikro yerçekiminin faydalarının sadece keşif için olmadığını gösteriyor. Ayrıca kanser tedavileri gibi Dünya'daki yaşamı iyileştiren yeni teknolojiler de geliştiriyoruz."

Toplantıyla bağlantılı olarak NASA , NASA ve STEM'in heyecanını geleneksel olarak yetersiz hizmet alan ve yetersiz hizmet alan kişilere getirmeye yardımcı olmak için ABD genelindeki kurumlara 4 milyon dolardan fazla ödül verecek olan STEM'de K-12 Kapsayıcılık ve Çeşitlilik ( SG KIDS ) fırsatını duyurdu. yeterince temsil edilmeyen orta ve lise öğrenci grupları. Duyuru, yeni nesil uzay işgücünün işe alınmasına ve geliştirilmesine yardımcı olmak için Başkan Yardımcısı tarafından açıklanan kamu, özel ve hayırsever ortaklar tarafından verilen daha geniş bir taahhütler dizisinin bir parçasıdır.

SG KIDS ayrıca , Federal Hükümet Aracılığıyla Yetersiz Hizmet Alan Topluluklara Destek ve Irksal Eşitliği Geliştirmeye İlişkin Beyaz Saray Yürütme Kararı'nın yanı sıra NASA Yöneticisi Bill Nelson'ın K-12 öğrencilerine özgün STEM fırsatları sağlamaya odaklanmasına da hitap ediyor.

NASA'nın Johnson Uzay Merkezi'ndeyken, Başkan Yardımcısı Harris, Nelson ve Johnson Merkezi Direktörü Vanessa Wyche ile ajansın görev kontrolünü gezdi. Başkan Yardımcısı ayrıca Uluslararası Uzay İstasyonunda yaşayan ve çalışan NASA astronotları Bob Hines, Kjell Lindgren ve Jessica Watkins ile araştırmalarının Dünya'daki yaşama nasıl fayda sağladığı, uzun süreli uzay uçuşlarını desteklediği ve gezegenimizi koruduğu hakkında konuştu .

Başkan Yardımcısı ayrıca, uzay uçuş ekiplerinin ve destek personelinin gerçek zamanlı görev desteği için yüksek kaliteli donanım konusunda dünya standartlarında eğitim aldığı Uzay Aracı Model Tesisi'ni (SVMF) gezdi. SVMF, uzay istasyonu, Orion, Ticari araç maketleri, kısmi görev eğiticileri ve raf arayüzleri, Hassas Hava Yatağı Tabanı ve Kısmi Yerçekimi Simülatöründen oluşur.

Ulusal Uzay Konseyi toplantısının tamamı şu adreste çevrimiçi olarak mevcuttur:

https://go.nasa.gov/3eEGxEW

Tags:

Yorum Gönder

0Yorumlar

Yorum Gönder (0)