NASA ve NOAA Polar Yörüngeli Hava Uydu Lansmanı için Medyayı davet etti

Ahmet Yayla
By -
0

 NASA, Ulusal Okyanus ve Atmosfer İdaresi (NOAA) Ortak Kutup Uydu Sistemi-2 (JPSS-2) uydusunun fırlatma kapsamı için medya isteklerini kabul ediyor. Bu, JPSS serisindeki hava tahminlerini iyileştirmek için veri toplayacak, bilim adamlarının aşırı hava olaylarını ve iklim değişikliğini tahmin etmelerine ve hazırlamalarına yardımcı olacak üçüncü uydu.

Uzayda JPSS-2 uydusunun sanatçının yorumu.


Uzayda JPSS-2 uydusunun sanatçının yorumu.

Kaynak: Lamont W. Harvey

NASA ve NOAA, California'daki Vandenberg Uzay Kuvvetleri Üssü'ndeki Space Launch Complex-3'ten United Launch Alliance (ULA) Atlas V 401 roketiyle JPSS-2 fırlatma için 1 Kasım'ı hedefliyor.

Lansmanın canlı yayını NASA Televizyonunda ve NASA uygulamasında yayınlanacak . Ajansın web sitesinde canlı olarak izleyin:

https://www.nasa.gov/live 

Bu lansmana katılmakla ilgilenen ABD ve uluslararası medya, en geç 15 Eylül Perşembe günü saat 17:00 EDT'ye başvurmalıdır. Medya akreditasyon talepleri şu adrese gönderilmelidir:

https://media.ksc.nasa.gov/

NASA'nın medya akreditasyon politikasının bir kopyası çevrimiçi olarak mevcuttur. Akreditasyonla ilgili sorularınız için lütfen e-posta gönderin: ksc-media-accreditat@mail.nasa.gov . Diğer görev soruları için lütfen Kennedy'nin haber odası ile iletişime geçin: 321-867-2468.

Para alıcı bilgileri sobre cobertura en español en el Centro Espacial Kennedy o ve desea solicitar entrevistas en español, comuníquese con Antonia Jaramillo: antonia.jaramillobotero@nasa.gov veya 321-501-8425.

Yörüngeye ulaştıktan sonra adı NOAA-21 olarak değiştirilecek olan JPSS-2, Kuzey'den Güney kutbuna yörüngede dönen, günde 14 kez Dünya'nın etrafında dönen ve günde iki kez tüm dünyanın tam görüntüsünü sağlayan bir JPSS uyduları takımyıldızına katılacak. NOAA/NASA Suomi Ulusal Kutup Yörüngeli Ortaklığı (Suomi NPP) uydusu ve daha önce JPSS-1 olarak bilinen NOAA-20 zaten yörüngede. Her uydu, Dünya'daki hava ve iklim koşullarını ölçmek için en az dört gelişmiş araç taşır.

JPSS uydularından gelen veriler, sayısal hava tahmini modellerini besler ve yağış, kar, kasırgalar ve orman yangınları ve volkanik aktivite gibi çevresel tehlikeler dahil hava olaylarını gözlemler. Uzun vadeli tahminler için kritik olan bu gözlemler, insanların şiddetli fırtınalar gibi aşırı hava olayları için plan yapmasına yardımcı olur. JPSS uyduları ayrıca okyanuslarımızı izleyerek deniz yüzeyi sıcaklığını ölçer ve deniz buzu ve zararlı alg oluşumlarını takip eder. Ayrıca ozon ve atmosferik sıcaklık hakkında önemli iklim verileri sağlarlar.

JPSS-2 ile fırlatma ikincil bir yüktür, Şişirilebilir Yavaşlatıcının Alçak Dünya Yörünge Uçuş Testi(LOFTID). LOFTID, NASA'nın Uzay Teknolojisi Misyon Müdürlüğü ile ULA arasındaki bir ortaklıktır. Uzay aracını en verimli şekilde yavaşlatmak için aerodinamik sürtünmeyi kullanan şişirilebilir ısı kalkanı teknolojisini gösterecek. Bu teknoloji, Mars, Venüs ve Titan gibi hedeflere önerilen çeşitli NASA görevlerinin yanı sıra düşük Dünya yörüngesinden daha ağır yükleri geri döndürmeyi sağlayabilir. Atlas V roketinin ikinci aşaması olan Centaur, JPSS-2'yi yörüngeye gönderecek, yörüngeden çıkma yanması gerçekleştirecek ve LOFTID yeniden giriş aracını Dünya atmosferine yeniden girmek için dönüş stabilize bir yörüngeye yerleştirecek. LOFTID daha sonra şişecek ve yeniden giriş aracının Pasifik Okyanusu'na iniş ve toparlanma için hedeflendiği Centaur'dan ayrılacaktır.

NASA ve NOAA birlikte JPSS programındaki tüm uyduların geliştirilmesi, başlatılması, test edilmesi ve işletilmesinde ortaktır. NASA'nın Kennedy'deki Fırlatma Hizmetleri Programı fırlatmayı yönetiyor. NOAA, programı, işlemleri ve veri ürünlerini finanse eder ve yönetir. NOAA adına NASA, araçları, uzay aracını ve yer sistemini geliştirir ve inşa eder ve NOAA'nın işlettiği uyduları fırlatır. Kritik verileri sağlamak için bu güvenilir ulusal varlık ile NOAA ve NASA, NOAA'nın bir sonraki düşük Dünya Yörüngesi operasyonel uydu takımyıldızı da dahil olmak üzere yeni nesil Dünya gözlem uydularında yenilik yapabilir.

JPSS-2 hakkında daha fazla bilgi için şu adresi ziyaret edin:

https://www.nesdis.noaa.gov/next-generation/jpss-2-launch

Tags:

Yorum Gönder

0Yorumlar

Yorum Gönder (0)