Teksaslı Öğrenciler, Uzay İstasyonundaki NASA Astronotları'na soru soracak

Ahmet Yayla
By -
0

 Houston bölgesi öğrencileri bu hafta Uluslararası Uzay İstasyonundaki NASA astronotlarından haber alma fırsatına sahip olacaklar. Uzaydan Dünyaya çağrı 22 Eylül Perşembe günü EDT 11:10'dan 11:30'a kadar NASA Televizyonu,  NASA uygulaması ve ajansın web sitesinde canlı yayınlanacak .

Teksaslı Öğrenciler, Uzay İstasyonundaki NASA Astronotları'na soru soracak
Uzay İstasyonundaki NASA Astronotları'na soru soracak 


NASA astronotları  Bob Hines ve Kjell Lindgren  , Sam Houston Matematik, Bilim, Teknoloji Merkezi Lisesi'ne devam eden öğrencilerin önceden kaydedilmiş sorularını yanıtlayacak. Sorular, ROTC, Ulusal Onur Topluluğu ve fizik sınıflarının üyelerinden gelecek. Downlink, öğrencilerin ders çalışmalarını hayata bağlayacak ve uzay istasyonunda çalışacak.

Etkinliği haber yapmakla ilgilenen medya, Dennis Spellman ile şu adresten iletişime geçmelidir: dennis.spellman@houstonisd.org veya 713-556-6393.

21 yıldan fazla bir süredir, astronotlar sürekli olarak uzay istasyonunda yaşadılar ve çalıştılar, teknolojileri test ettiler, bilim gerçekleştirdiler ve Dünya'dan daha uzakları keşfetmek için gereken becerileri geliştirdiler. Yörüngedeki laboratuvarda uzayda yaşayan astronotlar, NASA'nın Houston'daki Görev Kontrol Merkezi ile Yakın Uzay Ağı İzleme ve Veri Aktarma Uyduları ( TDRS ) aracılığıyla günde 24 saat iletişim kuruyor.

Artemis'in bir parçası olarak NASA, Mars'ın gelecekteki insan keşfine hazırlanmak için Ay'a astronotlar gönderecek. Yeni nesil kaşiflere ilham veren Artemis Nesli, Amerika'nın uzay araştırmaları ve keşiflerinde liderliğini sürdürmesini sağlıyor.

Uluslararası Uzay İstasyonu ile ilgili araştırmaları vurgulayan videoları ve ders planlarını şu adreste görebilirsiniz:


https://www.nasa.gov/stemonstation

Tags:

Yorum Gönder

0Yorumlar

Yorum Gönder (0)