Barış Manço'nun Unutulmaz Şarkısı "Domates Biber Patlıcan": Cesaretin Sokakta Kayboluşu

Ahmet Yayla
By -
0

Barış Manço'nun Hayatındaki Önemli Anıya Yansıyan Şarkısı

1968 yılında henüz 25 yaşında olan ünlü Türk müzisyen Barış Manço, hayatının dönüm noktalarından birini yaşamıştı. Bir kıza duygularını açıklamak için cesaretini toplamaya çalışan Manço, kızı evine çağırıp onunla güzel bir gelecek hayal etmişti. Ancak tam cesaretini toplamışken, beklenmedik bir olay hayatının gidişatını değiştirecekti.


Olay, sokaktan geçen bir seyyar satıcının yüksek sesle DOMATES BİBER PATLICAN diye bağırmasıyla başlamıştı. Bu an, Manço'nun dikkatini dağıtmış ve duygularını dile getiremeyeceği bir duruma düşmesine neden olmuştu. Kız da bu durumu anlamış ve "senin gibi iki lafı bir araya getiremeyen bir adamla beraber olamam" diyerek ilişkiyi sonlandırmıştı.


Bu olay, Barış Manço'yu derinden etkilemişti. Aradan geçen 20 yılın ardından, ünlü sanatçı DOMATES BİBER PATLICAN adlı şarkısını yayınladı. Şarkının sözlerinde, o olayın etkisiyle yaşadığı duygusal karmaşa anlatılıyordu. Sözlerinde, cesaretini toplayıp hislerini açıkça dile getiremeyen bir aşığı konu alıyordu.


*DOMATES BİBER PATLICAN Şarkısı Sözleri:*


Domates biber patlıcan

Bir anda bütün dünyam karardı.


Bu sesle sokaklar yankılandı

Domates biber patlıcan

Keşke hislerimi sana açıkça

anlatabilseydim

Sana deli gibi aşık olduğumu

söyleyebilseydim

Gözgöze geldiğimiz o anda sanki

Dilim tutuldu bir anda

Konuşamadım karşında

Oysa bütün cesaretimi toplayıp sana gelmiştim.

Senin için çarpan şu kalbi gör istemiştim

Tam elini tutmak üzereyken

Aşkımı itiraf edecekken

Sokaktan gelen o sesle yıkıldı dünyam...


Barış Manço, bu şarkıyla o unutulmaz anıyı ve duygusal çıkmazı ifade etmiş ve dinleyicileriyle paylaşmıştı. Şarkısı, onun sanatına olan derin bağlılığını ve müziğe yansıttığı içten duygularını bir kez daha gözler önüne sermişti.


Barış Manço'nun DOMATES BİBER PATLICAN şarkısı, onun müzikal kariyerinin yanı sıra duygusal hayatındaki iz bırakan bir olayın da unutulmaz bir yansımasıydı. Şarkı, dinleyenlerine cesaretin ve duyguların ne kadar önemli olduğunu hatırlatırken, sanatçının yetenek ve duygusallığını da bir kez daha hatırlatıyordu.

Tags:

Yorum Gönder

0Yorumlar

Yorum Gönder (0)