Menderes Hona Vadisinden Başlayan Orman Yangını Kontrol Altına Alınmaya Çalışılıyor

Ahmet Yayla
By -
0

5 Helikopter, 3 Uçak ve Çok Sayıda Ekip, Yangın Söndürme Çalışmalarına Katılıyor



Menderes ilçesinin AKP İlçe Başkanı Süleyman Artçı, bugün öğleden sonra meydana gelen orman yangını ile ilgili bir paylaşım yaptı. Yangın, Menderes Hona Vadisi'nden başlayarak Tekeli istikametine doğru ilerliyordu. Saat 14.00 sularında başlayan yangına ise 14.15'te ilk müdahale gerçekleştirildi.

Video aşağıdadır;



https://twitter.com/suleymanartci/status/1678382699659108353?t=6PKHh23pgtTfGYz1bMvP3A&s=19

Yangın söndürme çalışmaları kapsamında 5 helikopter, 3 uçak, 14 arazöz, 4 su ikmal aracı ve 4 dozer görevlendirildi. Ekipler, alevlere karşı etkili bir şekilde mücadele ediyor ve yangının kontrol altına alınması için büyük çaba harcıyor.

Zorlu arazi ile ekiplerin mücadelesi

Yangınla mücadele eden ekipler, yoğun duman ve zorlu arazi koşullarına rağmen özveriyle çalışıyor. İtfaiye ekipleri ve orman işçileri, yangının yayılmasını engellemek ve söndürme çalışmalarını hızlandırmak için gece gündüz demeden görev yapıyor.

Yangının sebep olduğu Zarar 

Yangının sebep olduğu zarar ve çevresel etkiler henüz belirlenemezken, ekiplerin titizlikle çalışarak yangını kontrol altına alma çabaları sürüyor. Yangınla ilgili daha fazla bilginin ilerleyen saatlerde açıklanması bekleniyor.

AKP ilçe Başkanı Süleyman Artçı 

Süleyman Artçı, yangın ile ilgili yaptığı açıklamada, tüm ekiplere teşekkür ederek, yangının söndürülmesi için ellerinden geleni yapacaklarını belirtti. İlçe başkanı, yangının neden çıktığı ve yangınla ilgili soruşturmanın başlatılıp başlatılmadığı konularında ise henüz bilgi vermedi.


Yangının söndürülmesi için gösterilen yoğun çaba ve ekiplerin özverili çalışması, yangının kontrol altına alınması ve bölgedeki vatandaşların güvenliğinin sağlanması için umut verici bir gelişme olarak değerlendiriliyor.

Tags:

Yorum Gönder

0Yorumlar

Yorum Gönder (0)