NASA, Dijital Platformlarını Yenileyerek Dünyaya Yeni Bir İçerik Dünyası Sunuyor

Ahmet Yayla
By -
0

NASA'nın Yenilenen Web Sitesi ve İlk On-Demand Yayın Hizmetiyle Bilgi ve Keşifler Daha Erişilebilir Olacak

NASA uygulaması

NASA, herkesin faydalanması için dijital platformlarını geliştiriyor. Kuruluşunun amiral gemisi ve bilim web sitelerini revize ederek, ilk on-demand yayın hizmetini ekleyerek ve NASA uygulamasını güncelleyerek, uzay ajansının içeriğine yeni bir dünya erişimi sağlanacak.

Kaynak: NASA

Kullanıcılar, beta web sitesinin erken ve ilerlemekte olan önizlemesine şimdi erişebilir ve aşağıdaki adresten geri bildirimlerini gönderebilirler:


https://beta.nasa.gov/

NASA'nın mevcut web sitesi

Washington'daki merkez ofisindeki ajansın baş bilgi yöneticisi Jeff Seaton, "Vizyonumuz, birleştirilmiş, dünya standartlarında bir NASA web deneyimi ile insanlığı ilham vermektir" dedi. "NASA'nın mevcut web sitesi, halka sunduğumuz içeriğin kullanıcı deneyimini önemli ölçüde geliştirme fırsatı sunuyor. Teknoloji açısından ana web sitelerimizi modernize etmek ve halkın çevrimiçi içeriklerimizle etkileşimini kolaylaştırmak, ajansımızın bilgilerini daha erişilebilir, keşfedilebilir ve güvenli hale getirmenin temel ilk adımlarıdır."

Artemis güncellemeleri

Bu yeni web deneyimi, ajansın görevleri ve araştırmaları, iklim verileri, Artemis güncellemeleri ve daha fazlası hakkında sürekli genişleyen ancak konsolide bir ana üs olarak hizmet edecek. Güncellenen nasa.gov ve science.nasa.gov web siteleri, ortak bir arama motoru, entegre navigasyon ve modernize edilmiş ve güvenli bir dizi web aracıyla entegre, konu odaklı bir deneyim sunacak.

NASA bilgisine

NASA, beta sitesini ziyaretçilerden gelen geri bildirimlere göre sürekli olarak güncelleyecek. Tamamen başlatıldığında, seçkin ajans web sitelerinden çevrimiçi içerik, bu yeni deneyimin içine dahil edilecek ve böylece ajansın mevcut birçok web sitesi üzerinden NASA bilgisine daha kolay ve entegre bir erişim sağlanacaktır.

NASA'nın misyonları

Bu yılın ilerleyen zamanlarında, NASA ayrıca yeni yayın platformu NASA+. ve NASA uygulamasını güncelleyecek. Reklamsız, ücretsiz ve aile dostu bu yayın hizmetiyle kullanıcılar, ajansın Emmy ödüllü canlı yayınlarını ve NASA'nın misyonlarına dair görüntüleri içeren özgün video serilerinin koleksiyonlarına erişebilecekler. Yayın hizmetiyle birlikte birkaç yeni dizi de başlatılacak.

NASA'nın bilinmeyeni

NASA Merkez Ofisi İletişim Ofisi Başkan Yardımcısı Marc Etkind, "NASA'nın yeni yayın platformuyla uzayı talep üzerine ve parmaklarınızın ucunda sunuyoruz" dedi. "Dijital varlığımızı dönüştürmek, NASA'nın bilinmeyeni hava ve uzayda nasıl keşfettiğinin, keşif yoluyla ilham vermenin ve insanlığın faydası için nasıl yenilikler yaptığının hikayelerini daha iyi anlatmamıza yardımcı olacak."

web üzerinden en yaygın platformlarda

NASA+, iOS ve Android mobil ve tablet cihazlarda NASA Uygulaması üzerinden; Roku, Apple TV ve Fire TV gibi akıllı medya oynatıcılarda; masaüstü ve mobil cihazlarda web üzerinden en yaygın platformlarda kullanılabilir olacak.

NASA, dünyayla uyumlu platformlar

Yenilenen dijital varlık platformları başlatıldıktan sonra, NASA, merkezleri, görevleri ve programları boyunca paylaşılan tüm bilgileri sürekli olarak bu yeni deneyime entegre etmeye devam edecek. Geliştirilmiş dijital varlık sayesinde NASA, dünyayla uyumlu platformlar aracılığıyla bilim, araştırma, keşif ve yenilikleri paylaşacak.

Nicky Fox

NASA Merkez Ofisi Bilim Misyonları Dairesi Başkan Yardımcısı Nicky Fox ise "Yeni bilim ve amiral gemisi web sitelerimiz ve önümüzdeki NASA+ videolarımız, keşif programlarımızı disiplinler arası ve kesişen bir şekilde sergileyerek ziyaretçilerimiz ve izleyicilerimizle daha güçlü bağlantılar kuruyor" dedi.

Tags:

Yorum Gönder

0Yorumlar

Yorum Gönder (0)