NASA ve Boeing, CST-100 Starliner Mürettebat Uçuş Testi Hakkında Güncel Bilgi Sunacak

Ahmet Yayla
By -
0

NASA ve Boeing, Uluslararası Uzay İstasyonu'na İlk Astronot Uçuşunu Değerlendirecek Medya Telekonferansı Düzenleyecek

Resim kaynağı: NASA 

NASA ve Boeing, CST-100 Starliner'ın Uluslararası Uzay İstasyonu'na ilk astronot uçuşuyla ilgili güncel bilgileri paylaşmak üzere 7 Ağustos Pazartesi günü saat 14.00'te EDT'de medya telekonferansı düzenleyecek.


Telekonferansın sesi NASA'nın web sitesinde canlı olarak yayınlanacak.


NASA'nın Boeing Crew Flight Test'i öncesinde, uzay istasyonuna düzenli mürettebatlı görevlerin yapılacağı yeni nesil sistemin son uçuş testi olan bu etkinlikte, uzay aracının ve ekip hazırlıklarının durumu ele alınacak.


Basın toplantısına katılacak isimler şunlar:


- Steve Stich, NASA'nın Ticari Mürettebat Programı Yöneticisi

- Joel Montalbano, NASA'nın Uluslararası Uzay İstasyonu Programı Yöneticisi

- Mark Nappi, CST-100 Starliner'ın Boeing'deki Başkan Yardımcısı ve Program Yöneticisi


Katılmak isteyen medya temsilcilerinin, etkinliğin başlamasından bir saat önce en geç ksc-newsroom@mail.nasa.gov adresine RSVP yapması gerekmektedir.


Starliner uzay aracı, Florida'daki Cape Canaveral Space Force Üssü'ndeki Space Launch Complex-41'den United Launch Alliance Atlas V roketiyle fırlatılacak ve yaklaşık bir hafta sonra New Mexico'daki White Sands'e dönecektir.


Bu uçuşta, NASA astronotu test pilotları Butch Wilmore ve Suni Williams, Starliner uzay aracının uçtan uca yeteneklerini kanıtlamak için bir gösteri uçuşuna katılacaklar.


Astronotlarla başarılı bir test uçuşunun ardından, NASA, Starliner uzay aracını ve sistemlerini uzay istasyonuna düzenli mürettebat rotasyon uçuşları için onaylama sürecine başlayacak.


NASA'nın Ticari Mürettebat Programı hakkında daha fazla bilgi için: https://www.nasa.gov/commercialcrew

Tags:

Yorum Gönder

0Yorumlar

Yorum Gönder (0)